Home > General > Més llenya al foc

Més llenya al foc

17/06/2020

La Reserva Federal torna a ser la protagonista de les pujades als selectius d’arreu del món. De nou, a mesura que s’incrementaven les temors a nous possibles rebrots i els inversors començaven a consolidar beneficis, Jerome Powell intervenia públicament per anunciar noves compres d’emissions de deute corporatiu. Sumat a això, es filtraven noticies sobre el govern americà en què s’anunciaven també noves mesures per estimular l’economia dels Estats Units. Com bé sabem, la reelecció de Donald Trump a les properes eleccions del novembre serà molt més probable amb els selectius de Wall Street de cara, per tant no es descarta que segueixin havent-hi noves ajudes en cas que es vagin coneixent notícies que facin augmentar les temors dels inversors. D’altra banda, Powell també ha volgut afegir que en cas que els mercats financers segueixin evolucionant positivament, deixaran a poc a poc d’intervenir, ja que ja hi ha multitud d’inversors que creuen que la FED s’està excedint a l’hora d’actuar i mantenen en una alça contínua els mercats. Les dades macroeconòmiques respectives a les vendes minoristes de l’últim mes als Estats Units han resultat ser millors del que s’esperava, en contrast, les dades de producció industrial punxaven. Els selectius del Vell Continent aconseguien finalitzar la sessió amb avenços superiors al 3% en la majoria de mercats més representatius, mentre que la tònica a Wall Street era positiva a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: