Home > General > Els rebrots prenen protagonisme

Els rebrots prenen protagonisme

19/06/2020

La sessió de dijous iniciava amb els selectius europeus en territori negatiu, després que les referències provinents del continent asiàtic no aportessin cap novetat positiva pel que fa als nous brots del virus. Des d’Alemanya es coneixia un nou focus de l’epidèmia, en aquest cas centralitzat en una indústria càrnica líder al país germànic. A més a més, des d’Alemanya també arribaven novetats respecte el pla de reconstrucció econòmica europea, on Angela Merkel anunciava que la Comissió Europea encara estava lluny d’arribar a un acord per estipular quines seran les mesures a nivell de quantitat i si es fan a través de crèdits, que s’haurien de retornar tard o d’hora i incrementaria el deute sobre el PIB dels països més necessitats o si es faria a través de transferències o subvencions, que no serien tan restrictives i no convidarien a dur a terme mesures tan austeres com les viscudes després de la crisi hipotecària del 2008. L’escassetat de notícies positives condemnava un dia més els selectius del Vell Continent a les correccions, i d’aquesta manera seguien ampliant el diferencial entre Europa i Wall Street, on recordem hi ha l’S&P500 a nivells de 3.100 i el Nasdaq Composite a 9.910, molt propers a màxims històrics. Pel que fa a les divises, el dòlar es segueix apreciant en relació a l’euro després d’haver arribat a tocar nivells d’1,137 fa escassos dies.

Categories: General Tags: