Home > General > Europa dividida enmig de l’augment de volatilitat

Europa dividida enmig de l’augment de volatilitat

16/06/2020

La segona quinzena de juny s’iniciava amb una tonalitat molt vermella els selectius del Vell Continent, impulsats negativament per la més lenta recuperació que duien a terme diverses dades macroeconòmiques procedents de Xina a més a més de les notícies alarmistes de possibles nous indicis de rebrots del virus. La tònica baixista de final de setmana passada s’estenia el dilluns, tot i que a mesura que ha anat avançant la sessió els selectius han anat recuperant terreny coincidint amb l’obertura dels mercats de Wall Street. Les continues mostres de suport del BCE pel que fa a la política monetària i dels respectius governs en política fiscal han aconseguit convèncer als inversors que la correcció era excessiva i, en cas que hi hagi algun rebrot, els coneixements del virus i les dotacions per poder-lo contenir són molt millors que fa 3 mesos. També ha sumat positivament l’obertura generalitzada de fronteres a l’Espai Schengen, fet que ha animat els sectors més vinculats al turisme, que ja comencen a veure com s’apropa la temporada estival amb millors probabilitats de salvar-la i poder tornar a fer rodar l’economia del sector terciari. Des de l’altra banda de l’Atlàntic els selectius de Wall Street cotitzaven amb lleugeres pèrdues al tancament de la sessió europea, amb un S&P500 fluctuant per mantenir els 3000 punts, mentre que el Nasdaq Composite cotitzava a nivells propers als 9.560 punts després d’haver aconseguit sobrepassar els 10.000 punts fa escassos dies, un màxim històric.

Categories: General Tags: