Home > General > L’economia real i els mercats ja no van de la mà

L’economia real i els mercats ja no van de la mà

09/05/2020

La situació actual degut primer a la crisi sanitària i acte seguit a la crisi econòmica com a dany col·lateral propiciat pel confinament ha propiciat una desconnexió total de l’economia real amb els mercats financers. Les dades macroeconòmiques que han sortit publicades fins a dia d’avui arreu del món han estat molt dèbils i les que encara estan per venir reflectint l’efecte real del segon trimestre de l’any 2020 encara ho seran molt més. En canvi, la situació als mercats financers s’ha començat a distanciar des de final de març, en què van començar a remuntar després de la forta correcció del voltant del 30% generalitzat mundialment i a dia d’avui ja tenim selectius com el Nasdaq en terreny positiu que semblen aliens a la situació actual. Aquesta nova crisi que estem vivint ha servit per mostrar un gran canvi en diferents hàbits dels consumidors, on els sectors més preparats per al distanciament social i adaptats a les noves generacions totalment tecnològiques són els que més ben parats estan sortint. Els països capdavanters en tecnologia, com ara els Estats Units i la Xina, són dels que menys mal parats han sortit tot i estar a l’ull de l’huracà pel que fa a l’origen i el nombre de vides perdudes relacionades amb el famós virus. D’altra banda, qualsevol notícia mínimament positiva és celebrada i esdevé motiu suficient per justificar moderades pujades com les vistes a tancament de setmana, referents a la rebaixa de tensió en la guerra comercial entre les dues potències econòmiques esmentades anteriorment.

Categories: General Tags: