Home > General > La Xina dona ales als mercats

La Xina dona ales als mercats

08/05/2020

El país asiàtic fa unes quantes setmanes que és el focus de la gran majoria de notícies que estan provocant moviments als mercats. En aquest últim cas, i després de reiterats nous atacs de Donald Trump avisant que revisaria si s’estan duent a terme les compres que van pactar amb la Xina, una bona notícia ha alegrat els inversors. Les dades macroeconòmiques en relació amb les exportacions que es van dur a terme el darrer més s’han situat en terreny positiu, quan el consens de mercat esperava una lectura negativa. Aquestes dades han fat recuperar parcialment l’optimisme sobre una recuperació més ràpida del que moltes dades macroeconòmiques estan mostrant a dia d’avui arreu del món i sobretot emfatitzant en les que ens toquen de més a prop, com és el cas de les europees. Des dels Estats Units segueixen augmentant les noves peticions d’atur setmanals, per sobre del que s’esperava, en espera que es comenci a dur a terme la desescalada del confinament. Els inversors han reprès l’interès en les negociacions comercials que semblava que havien quedat de banda, després que s’hagi conegut que la setmana vinent hi haurà una reunió entre els portaveus econòmics d’ambdues potències econòmiques mundials. Mentrestant, pel que fa als preus del petroli, se segueix veient una recuperació parcial degut a l’increment gradual que s’està veient en la demanda de l’or negre, que coincideix amb els inicis de la represa econòmica de moltes empreses.

Categories: General Tags: