Home > General > La reobertura econòmica, en el punt de mira

La reobertura econòmica, en el punt de mira

12/05/2020

La setmana començava amb escassetat de dades macroeconòmiques de gran impacte als mercats financers, i encara més després de la desconnexió viscuda des de final de març amb l’economia real. La vista dels inversors estava focalitzada en la nova fase de la crisi econòmica, en aquest cas la reobertura econòmica i els efectes col·laterals en l’evolució dels nous casos de contagis i defuncions. Les borses europees van cotitzar en terreny negatiu, tot i que amb lleugeres pèrdues, degut als temors infundats per Corea del Sud a causa d’un nou petit brot localitzat, un dels països que han actuat amb més antelació i que menys afectació han tingut degut a la ràpides mesures preventives que van adoptar. A més a més, i provinent des del Vell Continent, Alemanya va notificar un repunt de casos de contagis vinculats a la represa parcial de l’economia al país germànic. D’altra banda, els comentaris provinents dels Regne Unit en què s’afirma que qualsevol turista que arribi a un dels països que conformen UK hauran de dur a terme un nou confinament de dues setmanes, ha eliminat qualsevol tipus de bon auguri per al sector turístic, ampliant les pèrdues en el sector hoteler i en el sector aeronàutic. Des dels Estats Units, i amb les noves mesures de desconfinament sobre la taula per a la ciutat de Nova York, la més afectada de l’Amèrica del nord, els selectius de Wall Street cotitzaven mixtos a tancament de la sessió europea, en què l’únic que sumava era el tecnològic Nasdaq.

Categories: General Tags: