Home > General > La sessió postnadalenca es tenyeix de verd

La sessió postnadalenca es tenyeix de verd

28/12/2019

Últim divendres de l’any i de la dècada! Ahir els mercats obrien les seves portes als inversors després de les festes de Nadal i Sant Esteve. No obstant, els principals índexs seguien amb l’ambient de festivitat i registraven volums molt inferiors als habituals. A nivell macroeconòmic, coneixíem diverses dades d’interès entre les quals destacaven la dada de l’IPC anual de Japó, amb un resultat lleugerament superior a l’esperat pels analistes, i la dada dels inventaris de petroli cru de l’AIE, que mostraven una reducció de l’oferta i impulsava els preus del petroli. Així doncs, el barril de Brent i el cru WTI registraven guanys que en cap cas superaven el mig punt percentual però se situaven a nivells dels 68 $ i 61 $ respectivament a tancament de mercats de l’Euro Zona. D’altra banda, la primera fase de l’acord comercial entre els Estats Units i la Xina podria ser una realitat, un cop firmat per les dues parts, a principis d’any. Pel que fa als mercats europeus, els principals índexs cotitzaven a l’alça amb l’excepció del FSTE MIB italià que registrava pèrdues. L’IBEX-35, per la seva part, liderava les pujades a Europa i es quedava a les portes de tancar per sobre dels 9.700 punts bàsics. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats americans obrien mixtes  però a tancament de la sessió europea els principals índexs americans cotitzaven amb guanys i s’aproximaven mig punt percentual.

Categories: General Tags: