Home > General > 2019, un mercat molt dolç

2019, un mercat molt dolç

31/12/2019

Últim comentari de l’any, el qual acomiadem amb bones perspectives en l’àmbit geopolític i macroeconòmic. Durant aquest 2019 els mercats de renda variable han tingut molt bon comportament,  amb els principals índexs europeus i americans superant el llindar del 20% de rendibilitat durant l’any. L’última sessió de l’any per a molts mercats, no en el cas de l’IBEX-35 o dels americans, va estar marcada per la continuïtat de l’ambient festiu que caracteritza aquestes dates, on el poc volum i la manca de notícies macroeconòmiques es coronaven com a protagonistes. No obstant això, un parell de notícies van fer una mica de soroll durant el darrer dilluns de l’any. D’una banda, la investidura de Pedro Sánchez semblava estar cada cop més a prop i alguns periodistes la situaven per al 4 de gener, un cop hi hagi un acord total amb ERC. D’altra banda, una notícia des de la Xina assenyalava que la firma de la primera fase de l’acord comercial es durà a terme durant aquesta setmana o la vinent. Pel que fa als mercats, el vermell s’imposava durant tota la sessió de manera generalitzada, deixant pèrdues que s’apropaven al punt percentual, i en el cas del DAX alemany el superaven, i allunyaven els parquets dels màxims històrics de la setmana passada. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,1202. D’altra banda, el barril de Brent i el cru WTI seguien el seu particular ral·li i ja se situaven a 67,11 i 61,98 dòlars, respectivament, a tancament de la sessió europea. Bon any a   tot­hom!

Categories: General Tags: