Home > General > Mercats mixtos i sense volum abans de les festes de Nadal

Mercats mixtos i sense volum abans de les festes de Nadal

24/12/2019

La setmana començava amb tranquil·litat i un ambient de festivitat present a tots els mercats. El volum en què es movien els principals índexs era significativament inferior a l’habitual i hi havia poques referències que impulsessin els mercats en alguna direcció. En l’àmbit macroeconòmic només destacava la publicació de l’informe mensual del Bundesbank, el Banc Federal d’Alemanya, i la publicació de la dada de vendes d’habitatges nous durant el mes de novembre als Estats Units, que se situava per sota de l’esperat, continuant així amb la mala ratxa de dades publicades als Estats Units. D’altra banda, el president nord-americà, Donald Trump, compartia unes declaracions molt optimistes sobre les negociacions amb la Xina, però el mercat va fer cas omís a les paraules de Trump, ja que alguns analistes assenyalaven que el seu veritable propòsit era fer passar desapercebut el judici polític contra el president dels Estats Units. Pel que fa als mercats, Europa obria mixt, amb el FTSE-100 britànic encapçalant els col·lectius, que cotitzaven positivament, i el FTSE MIB italià ho feia com a fanalet vermell de la sessió. A l’altra banda de l’Atlàntic, els parquets americans obrien en positiu amb lleugers guanys, que en cap cas superaven el mig punt percentual. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el WTI sofrien lleugeres caigudes que els situaven a nivells de 66,06 i 60,32 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: