Home > General > Els mercats completen la setmana amb guanys

Els mercats completen la setmana amb guanys

21/12/2019

Últim dia de la setmana marcat pel Brexit i la votació que es duia a terme durant la tarda d’ahir. El partit conservador de Boris Johnson, amb majoria al parlament britànic, aprovava l’acord entre el Primer Ministre britànic i la Unió Europea per adur a terme la sortida del Regne Unit de la unió de nacions del Vell Continent. A nivell macroeconòmic, coneixíem l’IPC del Regne Unit i dels Estats Units que deixaven dades a nivells satisfactoris per al consens. Els mercats iniciaven dijous passat el tradicional “ral·li de Nadal” i així ho continuaven fent durant la sessió de divendres. A Europa, els principals índexs apuntaven ja cap a màxims de les darreres 52 setmanes, amb guanys que superaven el mig punt percentual en la majoria de col·lectius. Als Estats Units, els mercats obrien a l’alça registrant nous màxims històrics influenciats també per les declaracions del líder del Senat nord-americà, que rebutjava la votació del Congrés sobre el judici polític contra el President D. Trump. L’impeachment a Trump sembla tenir poc recorregut ara que ha arribat al Senat, ja que els republicans tenen la majoria de la cambra i és poc probable que Donald Trump sigui destituït. Pel que fa al petroli cru WTI, sofria una caiguda que l’allunyava dels 61 $ per barril. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,108 a tancament dels mercats Europeus. La lliura esterlina continuava depreciant-se i completava la pitjor setmana dels darrers dos anys.

Categories: General Tags: