Home > General > Black Friday

Black Friday

30/11/2019

Divendres tranquil atès que als Estats Units els mercats només obrien durant mitja sessió influenciats per la celebració del Black Friday,  amb la qual cosa es continuava la festivitat del dia d’Acció de Gràcies. Les dades macroeconòmiques que coneixíem ahir de la zona euro acompanyaven el fet que la jornada fos positiva. Per una part, coneixíem un IPC de la zona euro per sobre de les estimacions i que se situava a nivells de l’1,1%, lluny, però, de l’objectiu del BCE del 2%. D’altra banda, a Alemanya donaven a conèixer les dades de canvi d’ocupació del mes de novembre, també millor del que s’esperava, amb una reducció de l’atur de 16.000 llocs de treball. Així, el país germànic mostrava la seva fortalesa tot i haver patit durant els últims mesos. Els mercats europeus vivien el divendres amb petits guanys que en cap cas superaven el punt percentual. Als EUA, la poca activitat feia acte de presència als mercats, que prenien posicions de prudència pel que pugui passar el cap de setmana entre el país americà i la Xina, després que D. Trump firmés la llei de suport als manifestants de Hong Kong. Així doncs, els índexs americans retrocedien lleugerament a tancament de la sessió europea. Pel que fa al tipus de canvi euro-dòlar, guanyava terreny i se situava a nivells de l’1,1025.

Categories: General Tags: