Home > General > Prudència en els mercats durant el Dia d’Acció de Gràcies

Prudència en els mercats durant el Dia d’Acció de Gràcies

29/11/2019

El dia d’ahir va estar marcat principalment per la festivitat als Estats Units per la celebració del Dia d’Acció de Gràcies. A Europa es publicava la dada de l’IPC mensual i anual d’Alemanya i Espanya. Al país germànic les dades eren pitjors del que s’esperava i situaven l’IPC anual al nivell d’1,1%. Per contra, a Espanya les dades eres superiors a les esperades i situaven l’índex de preus al consum al 0,4%. A més, ahir Telefónica presentava un nou pla estratègic en què segmentava la companyia amb la creació de Telefónica Tech i Telefónica Infra, on aniran a parar els negocis tecnològics i d’infraestructures, respectivament. L’empresa espanyola rebia la reacció dels inversors amb pujades que superaven el punt percentual. La resta del selectiu espanyol acabava la jornada amb lleugeres pèrdues que posaven fi a una setmana on l’IBEX-35 no havia vist el vermell. Als Estats Units, tot i ser festiu, l’activitat geopolítica no descansava i Donald Trump signava la llei que dona suport a les protestes de Hong Kong. Des de la Xina la resposta va ser gairebé immediata. El mitjà de comunicació Global Times feia públiques les declaracions del vicecanceller xinès, Hu Xijin, en què amenaçava els Estats Units d’assumir totes les responsabilitats de les conseqüències que puguin sorgir del conflicte amb Hong Kong. Pel que fa al tipus de canvi eurodòlar, recuperava terreny i tornava a situar-se a nivells d’1,1004 a tancament de mercats europeus.

Categories: General Tags: