Home > General > Trump amarga l’inici del desembre als mercats

Trump amarga l’inici del desembre als mercats

03/12/2019

Mercats a la baixa durant la primera sessió de la setmana, on la geopolítica i les dades macroeconòmiques van marcar el rumb de la jornada. El dia començava amb les borses europees a l’alça després d’un cap de setmana tranquil. No obstant això, la tranquil·litat es va veure alterada per les paraules de Donald Trump. El president nord-americà anunciava nous aranzels per a l’Argentina i el Brasil per la depreciació de les monedes locals dels països emergents. A més, reprenia el discurs que els aranzels imposats a la Xina eren positius per als Estats Units i insistia que la Fed abaixés més els tipus d’interès. Pel que fa a les dades macroeconòmiques, es publicava el PMI manufacturer de l’ISM del mes de novembre als Estats Units pitjor de l’esperat pels inversors. Tot i això, el PMI manufacturer de la zona euro era lleugerament millor de l’esperat i se situava a nivells de 46,9. Els principals índexs europeus acabaven el dia amb pèrdues que en alguns casos superaven els dos punts percentuals. L’IBEX-35 perdia els 9.300 punts bàsics i retrocedia fins a la franja dels 9.100 punts. A l’altre costat de l’Atlàntic, els mercats americans feien el mateix i retrocedien terreny des de màxims històrics amb pèrdues generalitzades a tancament de la jornada europea. Pel que fa al petroli, el barril de Brent recuperava els 61 dòlars mentre el WTI feia el mateix amb el nivell dels 56, en ambdós casos amb pujades que superaven el punt percentual intradia.

Categories: General Tags: