Home > General > Ara és el torn de la Fed

Ara és el torn de la Fed

19/09/2019

De la mà del president, el Banc Central dels Estats Units torna a actuar per segons dia consecutiu injectant prop de 130.000 milions de dòlars, per tal de rebaixar les tensions al mercat americà a curt termini. En acabar la conferència se sabrà la decisió sobre els tipus d’interès, on el mercat espera una baixada de tipus d’interès de 25 punts bàsics després de la que es va dur a terme al juliol. Aquesta decisió estarà seguida de ben a prop pel president dels EUA, Donald Trump, que està pressionant reiteradament Powell perquè rebaixi dràsticament els tipus d’interès per, segons el seu punt de vista, impulsar de nou el creixement de l’economia americana. Pel que fa a la incertesa que aporta la indecisió espanyola a l’hora de formar govern, sembla que està abocada a unes noves eleccions generals de cara al 10 de novembre en cas de no arribar a cap acord abans del 23 de setembre, cosa que sembla molt complicada a dia d’avui. En cas de no evitar-se, aquestes eleccions generals serien les quartes en menys de cinc anys, demostrant una gran inestabilitat política en la societat espanyola, fet que incrementa la volatilitat i els dubtes a les companyies del selectiu IBEX-35, que queda rellevat a l’última posició pel que fa a rendiments positius acumulats del Vell Continent.

Categories: General Tags: