Home > General > Els mercats de renda variable europea prenen impuls

Els mercats de renda variable europea prenen impuls

20/09/2019

La decisió d’abaixar els tipus d’interès per part de Jerome Powell en 25 punts bàsics, tal com ja descomptava el mercat, a més de les notícies sobre la represa de negociacions comercials entre la Xina i els Estats Units, van impulsar la totalitat de selectius de renda variable del Vell Continent. El selectiu que més va destacar positivament va ser l’IBEX-35, que es revalorava un 1,15% impulsat en gran manera pel sector bancari, que s’apreciava amb força en conjunt, disminuint lleugerament la diferència de rendiments acumulats des de principi d’any amb la resta de selectius europeus. Pel que fa a les negociacions comercials, els emissaris xinesos van arribar a Washington amb un dels ministres de Finances al capdavant i en principi duraran dos dies. Els principals temes de què es parlarà seran la recompra de productes agrícoles americans i l’endarreriment o finalització de nous aranzels sobre productes xinesos, a més de rebaixar les tensions directes amb la companyia Huawei, capdavantera mundialment en el desenvolupament de les connexions 5G. Els selectius de Wall Street iniciaven la sessió amb lleugers avenços mentre que el tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,1040 al tancament de la sessió europea. Pel que fa al petroli, s’aprecien noves pujades importants en una setmana en què la volatilitat ha estat molt present després de l’atac a la petroliera Aramco.

Categories: General Tags: