Home > General > Els mercats romanen atents a la Reserva Federal

Els mercats romanen atents a la Reserva Federal

18/09/2019

Després de la volatilitat aportada als mercats a causa de l’atac a la companyia petroliera Aramco a l’Aràbia Saudita i l’increment exponencial del preu del petroli, els selectius del Vell Continent digereixen les publicacions de l’Índex ZEW de confiança inversora d’Alemanya i de l’Eurozona, que han resultat estar per sobre de les expectatives dels analistes. La possibilitat de reprendre la producció petroliera per part d’Aramco, segons s’han fet eco diversos analistes del mercat, ha fet estabilitzar una mica el preu de la commodity i s’espera que en poc temps torni a nivells de cotització d’abans de l’atac. Els mercats de renda variable europea van finalitzar la sessió mixtos, amb lleugers biaixos respecte a la cotització del dia anterior, degut a la cautela que prenen els inversors més arriscats a l’espera de la futura compareixença de la Fed, on el mercat descompta una possible reta­llada de tipus d’interès de 25 punts. A mesura que s’apropa la decisió de Jerome Powell al capdavant de la Fed, el mercat comença a valorar si la possible rebaixa de tipus serà suficient per tal d’impulsar de nou l’economia americana, a causa que les expectatives de creixement econòmic global semblen anar minvant a poc a poc. A més, s’analitzarà de ben a prop el discurs sobre la situació del mercat laboral i la inflació americana.

Categories: General Tags: