Home > General > Les tensions geopolítiques passen factura als mercats.

Les tensions geopolítiques passen factura als mercats.

03/08/2019

Wall Street prolonga la indigestió del nou enfrontament amb la Xina. Després dels tweets llançats per Donald Trump dient que imposarà un 10% més d’aranzels a més de 300.000 milions de dòlars en productes xinesos i que entrarà en vigor a partir de l’1 de setembre. Divendres al matí, el ministre d’afers exteriors de la Xina s’oposa a la mesura de Trump i va arremetre contra la Casa Blanca aconsellant-los que renunciïn a les seves il·lusions. Des de Pequín, en una roda de premsa, el ministre d’exteriors va dir que prendria contra mesures si EUA no canvia la posició aranzelària contra els productes del seu país. La incertesa de Donald Trump començant una Guerra Comercial contra Europa i, a més a més, la desacceleració de l’economia europea destacant principalment la del motor econòmic com és Alemanya han fet que els mercats europeus es tenyissin de vermell. Pel que fa al mercat de les commodities, el petroli va tenir durant tota la sessió una tendència alcista, tant el barril de Brent com el WTI. Respecte a l’or, es va mantenir pràcticament estable durant tota la sessió europea. En el mercat de divises l’euro/dòlar se situa a 1,1100, en què una de les notícies que ha propiciat és la continuació de la Guerra Comercial. També destaquem que la lliura es manté estable després de la baixada que va tenir per l’anunci de les intencions de Boris Johnson de dur a terme un hard Brexit.

Categories: General Tags: