Home > General > Estabilitat aparent als mercats després d’un increment en les tensions comercials

Estabilitat aparent als mercats després d’un increment en les tensions comercials

07/08/2019

Wall Street va obrir amb pujades, després que dilluns els seus principals índexs van registrar les majors pèrdues percentuals de l’any 2019. El president dels Estats Units, Donald Trump, va acusar a través de Twitter la Xina per manipular la divisa mentre el conflicte comercial entre aquest països continua. A més a més, Trump va fer un crit d’atenció a la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), perquè prengui nota del que ha fet el Banc Central Xinès. Per una altra banda, el mercat ahir va valorar positivament les mesures adoptades pel Banc Central de la Xina a fi de controlar la depreciació de la seva moneda. No obstant això, la Xina ha confirmat la suspensió de les importacions dels productes agrícoles que vinguin dels Estats Units com a resposta a la darrera imposició suplementària d’aranzels del 10% a productes xinesos per part del país nord-americà (aplicable a partir de l’1 de setembre). Cal destacar que la rendibilitat del Treasury a 10 anys dels EUA ha caigut a mínims des de l’octubre del 2016 (moviment clàssic de l’inversor a la recerca de refugi). Respecte al mercat de les commodities, els preus del petroli es mantenen en verd. El barril de Brent puja el 0,13% al tancament dels mercats europeus i el WTI es manté estable. Pel que fa a l’or segueix amb tendència alcista amb una pujada a la sessió europea del 0,55%. En el mercat, el dòlar tornarà a prendre força respecte a la divisa comunitària.

Categories: General Tags: