Home > General > El mercat reprèn la tendència alcista

El mercat reprèn la tendència alcista

02/08/2019

Els principals índexs de les borses de Nova York han obert amb pujades, després de l’anunci de la Reserva Federal dels Estats Units. Jerome Powell va anunciar una baixada del tipus d’interès de 25 punts bàsics, des d’un 2,50% a un 2,25%. La FED justifica aquesta retallada de tipus d’interès per la incertesa internacional i la debilitat de la inflació, aquesta decisió no va tenir quòrum, dos governadors van votar per mantenir els tipus sense canvis. Els analistes preveuen una nova baixada de tipus per al mes del setembre. D’altra banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, es va mostrar decebut i va dir que amb aquesta política monetària els EUA no poden competir amb la Xina i la Unió Europea. El mercat també espera alguna novetat entorn de les relacions entre els EUA i la Xina, després que dimecres s’acabessin les reunions entre aquests països sense grans avenços. Pel que fa al mercat europeu, tots els índexs han tancat en color verd menys el FTSE100, que va tancar de color vermell. Podem destacar que l’Ibex-35 recupera els 9.000 punts bàsics. Respecte al mercat de commodities, el barril Brent i WTI van tenir tendència baixista, l’or es mantenia tímidament estable. Pel que fa al mercat de divises l’euro/dòlar, veiem com l’anunci de la FED ha fet que el dolor s’apreciés respecte a l’euro en situar-se en el rang 1,1089.

Categories: General Tags: