Home > General > L’IBEX-35 pateix la pitjor correcció des de principis de 2019

L’IBEX-35 pateix la pitjor correcció des de principis de 2019

31/07/2019

Els principals índexs de europeus van tancar amb pèrdues, en una sessió marcada a l’espera de la compareixença pública de la Reserva Federal dels Estats Units (FED) que ahir va començar la reunió i que avui a les 20 h (hora espanyola) tenia previst fer un comunicat sobre les decisions preses sobre els tipus d’interès. Pel que fa al mercat europeu, el color vermell predomina a tots els mercats, degut que l’anunci de Boris Johnson amenaçant de dur a terme un hard Brexit ha fet depreciar-se la lliura esterlina. Això ha contagiat tots el mercats europeus, en què l’índex més castigat ha estat el mercat espanyol, l’IBEX-35 ha caigut un 2,48%, seguit de l’índex alemany DAX, que es depreciava un 2,18 respectivament. Les baixades del mercat espanyol han estat degudes al fet que grans empreses espanyoles tenen exposició al Regne Unit, a més de la notòria caiguda de Siemens Gamesa, que ha presentat resultats i ha defraudat el mercat. Pel que fa al mercat de matèries primeres, podem destacar la pujades del preu de petroli i de l’or, actius que solen comportar-se com a actiu refugi en moments d’alta volatilitat del mercat.  Tenint en compte el mercat de divises, l’euro/dòlar es manté pla a l’espera dels anuncis de la FED; la lliura, per la seva part, s’ha depreciat davant les principals monedes arran de les amenaces d’un Brexit sense acord.

Categories: General Tags: