Home > General > Superat el ‘match ball’ del BCE i a l’espera de la FED

Superat el ‘match ball’ del BCE i a l’espera de la FED

26/07/2019

Ahir dijous va venir marcat per la reunió del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE). En aquesta reunió no es va adoptar cap decisió i es va decidir deixar els tipus d’interès com estaven fins ara, amb la facilitat de dipòsit al -0,40%. No obstant això, Mario Draghi va assenyalar la necessitat de posar en marxa una política monetària més flexible davant la debilitat de les dades de la inflació. L’últim front obert dins de la política al Vell Continent ha estat l’arribada a Downing Street del conservador Boris Johnson com a primer ministre del Regne Unit. Aquest és partidari d’un Brexit dur i sense acord amb la Unió Europea, i va anunciar ahir que es farà efectiu el pròxim 31 d’octubre. Ahir també, el BCE  va donar el vistiplau al nomenament de Lagarde com a substituta de l’actual president, Mario Draghi. Quant a les borses asiàtiques, van tancar tenyides de verd. Pel que fa al mercat europeu i al nord-americà, van tancar amb tendència baixista. Wall Street baixa a causa que Boeing i Ford van obrir amb pressió baixista; per la seva part, dimecres el Nasdaq i l’S&P 500 van arribar a màxims històrics. D’altra banda, seguim a l’espera que la setmana que ve s’anunciïn més detalls sobre els avanços de la Xina i de les decisions que prendrà la Reserva Federal dels Estats Units (FED). Quant al mercat de divises, l’euro/dòlar va rebre la notícia del BCE amb una petita apreciació de l’euro enfront del dòlar.

Categories: General Tags: