Home > General > L’IBEX 35, cada cop més lluny d’Europa

L’IBEX 35, cada cop més lluny d’Europa

27/07/2019

L’últim divendres de juliol ha servit per digerir la compareixença pública dels portaveus del Banc Central Europeu, on es barallaven diverses hipòtesis sobre un canvi dels tipus d’interès, fet que finalment no es va dur a terme, com ja descomptava el mercat. El discurs acomodatici de Mario Draghi va impulsar a curt termini els mercats de renda variable europea que tot i això no va salvar la tonalitat general vermella. Per la seva banda, el selectiu espanyol per excel·lència, amb multitud de presentacions de resultats empresarials ha viscut una sessió amb lleugeres caigudes degut a les dèbils publicacions de diversos bancs, com han estat Caixabank i Banc Sabadell, que feien una revisió a la baixa de les seves expectatives de complir els pronòstics de beneficis augurats a principis de 2019 degut a l’entorn de tipus més baixos. Mentrestant, els selectius europeus cotitzaven a l’alça, exceptuant el FTSE MIB italià, que corregia en menor manera que l’IBEX 35, en plena situació dubitativa causada per la incertesa de la política espanyola després de la frustrada investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street iniciaven la sessió amb lleugeres apreciacions impulsades entre d’altres coses per la bona publicació d’un dels pesos pesants com és Alphabet i a l’espera de la publicació del PIB del segon trimestre.

Categories: General Tags: