Home > General > Els mercats, pendents de les paraules de la Fed

Els mercats, pendents de les paraules de la Fed

18/06/2019

Tots els inversors romanen expectants a les comparei­xences que duran a terme diversos bancs centrals d’arreu del món durant aquesta setmana. La Fed americana, en aquest cas, és la que ocupa el podi pel que fa a la importància de les decisions que pugui dur a terme en cas que siguin necessàries per impulsar l’economia americana. Les últimes publicacions de dades macroeconòmiques del gegant americà han mostrat un lleuger debilitament sobre el creixement, fet que posa sobre la taula una possible retallada dels tipus d’interès americans, com part del mercat ja ha descomptat. La compareixença de la Fed, amb Jerome Powell al capdavant, s’iniciarà avui i conclourà demà. Mentrestant, els mercats del Vell Continent van viure una jornada amb lleugers moviments, ja que els selectius van finalitzar la sessió mixtos. Al capdavant de les revaloracions es va situar el CAC-40 francès, amb una pujada del 0,43%, mentre que pel costat negatiu l’IBEX-35 es devaluava un 0,68%, situant-se en els 9.131 punts. El selectius espanyol cada vegada fa més notòria la seva diferència pel que fa a revaloracions acumulades des de principi d’any respecte dels altres selectius europeus.
A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street iniciaven la sessió amb lleugeres pujades impulsades en gran part per les famoses FANG, a l’espera de les properes declaracions dels portaveus de la Fed.

Categories: General Tags: