Home > General > Mario Draghi impulsa Europa de nou

Mario Draghi impulsa Europa de nou

19/06/2019

L’última compareixença del president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, que cessarà de la seva posició el 31 d’octubre del 2019, va servir per impulsar amb força els mercats de renda variable del Vell Continent. El discurs del portaveu transalpí va servir per posar sobre la taula dues possibles accions per tal d’injectar nous estímuls al mercat europeu perquè l’economia se’n beneficiï. Aquestes dues possibles accions tracten sobre una possible rebaixa dels tipus d’interès a la zona euro, fet que per primera vegada passaria amb la divisa de l’euro, o com a alternativa, una possible reactivació dels programes de compra de deute. Tanmateix, qualsevol dels estímuls principals mencionats, en cas de ser executats, van ser rebuts amb els braços oberts pels inversors europeus, que poques hores abans del discurs romanien preocupats i els mercats descomptaven aquestes incerteses. El BCE s’ha mullat i les properes setmanes donarà novetats sobre com s’aplicaran aquests nous estímuls. Mentrestant, a l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street iniciaven la sessió amb revaloracions, destacant sobretot el Nasdaq, amb més pes del sector tecnològic, que es distanciava positivament de l’S&P-500 i del DOW-30. Donald Trump va voler acaparar de nou protagonisme i va piular acusant el BCE de manipular la divisa europea en contra del dòlar.

Categories: General Tags: