Home > General > S’inicia el compte enrere per al G20

S’inicia el compte enrere per al G20

15/06/2019

Queden menys de dues setmanes per al que podria ser un dels esdeveniments més importants de l’any. La Cimera del G20, que es durà a terme entre el 28 i el 29 de juny, serà l’epicentre de les negociacions comercials que tants maldecaps estan aportant als mercats. Donald Trump ha instat el seu homòleg xinès, Xi Jinping a reprendre les negociacions en terreny neutre, Osaka, per mirar d’acostar postures i arribar al tan anhelat acord comercial. Trump ha seguit utilitzant la seva famosa política de negociació de tensar la corda i ha tornat a deixar entreveure que en cas de no reprendre aquestes negociacions es podrien seguir augmentant els aranzels en contra dels beneficis del país asiàtic. El portaveu americà, després de fer-ho amb l’euro, també ha atacat el país xinès i ha afirmat que estan manipulant el renminbi, per tal de contribuir a les exportacions mundials. Mentrestant, els Estats Units romanen immersos en les investigacions respecte a l’incident relacionat amb els petrolers enfonsats al golf Pèrsic, per tal de saber qui està darrere d’aquest atac. L’última sessió de la setmana, amb escasses novetats macroeconòmiques i sense cap piulada de Trump incendiària, ha servit als inversors en renta variable europea per dur a terme una consolidació de beneficis.

Categories: General Tags: