Home > General > El valor d’un tuit

El valor d’un tuit

11/05/2019

Amb l’arribada de Liu He, vice-primer ministre de la República Popular de la Xina, i el seu equip als Estats Units, alguns analistes esperen sorpreses positives pel que fa a les possibles aplicacions de nous aranzels. Trump tuitejava que havia rebut una carta simpàtica per part de la Xina, fet que millorava la percepció dels inversors respecte a la guerra comercial i aconseguia alleujar notablement les pèrdues que estaven tenint els selectius de Wall Street. Quan semblava que Trump podia cedir una mica i considerar l’aplicació dels aranzels, la notícia de l’increment del 10% al 25% sobre productes importats procedents de la Xina per valor de 200.000 milions de dòlars queia com un raig d’aigua freda sobre els mercats. Mentrestant, els selectius europeus semblaven inalterats per aquestes notícies, tot demostrant que les caigudes viscudes l’última setmana ja havien descomptat en gran manera aquest increment dels aranzels. A falta de finalitzar el segon dia de negociacions comercials, els portaveus xinesos van confirmar que hauran de prendre represàlies per tal de minvar al màxim els danys que provocaran aquestes noves aplicacions d’aranzels. Trump no va tardar a recordar als seus seguidors de Twitter tots els desavantatges comercials que vivien els Estats Units respecte de la Xina, des del seu punt de vista.

Categories: General Tags: