Home > General > La Xina no es queda de braços plegats

La Xina no es queda de braços plegats

14/05/2019

El gegant asiàtic xinès ha anunciat l’aplicació d’aranzels a productes d’importació americana a partir de l’1 de juny del 2019, tot i els advertiments rebuts des del Twitter de Donald Trump, que no recomanava que la Xina prengués represàlies. Els mercats de renda variable global no han tardat a patir les conseqüències de l’avivada guerra comercial amb caigudes generalitzes, que s’està convertint més en una guerra d’egos entre Donald Trump i Xi Jinpin que en una negociació macroeconòmica mundial. Les amenaces constants de les aplicacions d’aranzels sobre les dues potències mundials només han empitjorat els pronòstics de creixement de l’economia global. Els mercats de Wall Street van iniciar la jornada amb dava­llades notòries, en què les empreses exportadores de productes a la Xina es veien meridianament afectades pel nou anunci del país asiàtic. Els inversors en renda variable global seguiran de ben a prop les novetats sobre les negociacions a través de les xarxes socials del president dels Estats Units, que com ja ha demostrat, cada vegada que fa alguna comunicació respecte a les negociacions comercials, el mercat de renda variable –tan per apreciar-se com per depreciar-se– es veu afectat.

Categories: General Tags: