Home > General > Recollida de beneficis generalitzada al vell continent

Recollida de beneficis generalitzada al vell continent

03/05/2019

Després del Dia del treballador, en què multitud de selectius europeus van viure una jornada festiva, els inversors de renda variable indexada al vell continent van viure una sessió de recollida de beneficis generalitzada tot seguint al peu de la lletra la famosa frase Sell in May and go away, en què l’únic índex que es va aconseguir salvar de la tonalitat vermella va ser el DAX alemany, tancant totalment pla. El més perjudicat va ser l’IBEX-35, que es va devaluar un 1,59%, esdevenint una de les caigudes diàries més notòries del 2019, que tot i això, segueix en positiu d’un 10,28% des de principi d’any, començant a deixar un diferencial meridià amb l’índex de referència europeu, l’EuroStoxx-50, que segueix en positiu des de principi d’any amb una revaloració acumulada del 16,24%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street obrien mixtos, però no tardaven a situar-se amb pèrdues a mesura que avançava la jornada, damnificats per les paraules del president de la Fed, Jerome Powell, que seguia amb el seu discurs de wait and see i es desvinculava d’una possible rebaixa dels tipus d’interès als EUA, fet que diversos analistes començaven a donar per fet i que ja descomptava el mercat.

Categories: General Tags: