Home > General > Estira-i-arronsa entre Trump i Xi Jinping en la guerra comercial

Estira-i-arronsa entre Trump i Xi Jinping en la guerra comercial

07/05/2019

Quan semblava que les notícies sobre un possible acord final entre les dues potències mundials pel tema de la guerra comercial estava molt proper, un gir inesperat en les negociacions ha propiciat que Donald Trump hagi reprès l’activitat en la seva xarxa social preferida. I és que des del Twitter de Trump s’ha emès un missatge que ha fet tremolar els índexs més arriscats de renda variable global, a causa les noves amenaces sobre possibles imposicions d’aranzels per part dels EUA als productes xinesos. Per la part asiàtica, els portaveus han fet públic el seu mal­estar i han insinuat considerar una cancel·lació de les negociacions comercials, tot i que el mercat ho veu molt poc probable i sembla ser una estratègia per tal de defensar-se en l’estira-i-arron­sa que estan duent a terme les dues economies capdavanteres mundials. Els mercats asiàtics rebien amb notòries correccions les notícies, mentre que els selectius europeus es contagiaven negativament i excepte el FTSE-100, més centrat en la qüestió del Brexit, la resta de fons europeus tancaven en vermell. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street també obrien amb caigudes, en un moment en què molts inversors aprofitaven per recollir beneficis d’aquest inici d’any molt positiu en renda variable.

Categories: General Tags: