Home > General > Els pressupostos espanyols espanten l’IBEX-35

Els pressupostos espanyols espanten l’IBEX-35

14/02/2019

Les votacions sobre els pressupostos d’Espanya van ser tal com s’esperava i es va veure un rebuig del Congrés a la proposta del govern de Pedro Sánchez i les possibilitats d’avançaments electorals, tot aportant molta incertesa política. Aquests fets van propiciar veure durant la major part de la jornada un selectiu espanyol molt pla, perdent les pujades moderades que es van veure a la resta de selectius més importants del vell continent, propiciats en gran part per la possibilitat de veure avenços molts propers en les negociacions comercials entre la Xina i els Estats Units.
Cal destacar que els rendiments que s’estan veient des de principi d’any en els selectius dels Estats Units ja superen els 9 punts percentuals en el cas del Dow Jones i arriben fins a més del 12% en el cas del Nasdaq, l’índex amb més ponderació tecnològica. Per la seva part, el selectiu xinès amb més repercussió mundial, el Hang Seng, ja se situa per sobre de revaloracions del 10%. Les dades macroeconòmiques que s’han presentat als Estats Units sobre la inflació del mes de gener han significat un increment interanual de l’1,6%.

Categories: General Tags: