Home > General > L’Eurozona continua creixent

L’Eurozona continua creixent

15/02/2019

Les dades macroeconòmiques publicades per l’Eutostat han mostrat un creixement del PIB de l’Eurozona de l’1,2% en el quart trimestre de l’any, per sota del trimestre anterior, i situant-se en la taxa més baixa de creixement dels últims tres anys. Pel que fa a les publicacions del PIB alemany, s’ha apreciat una estabilitat notòria en l’economia germànica que deixa enrere una possibilitat de recessió tècnica, segons les últimes dades. Els selectius europeus van viure una jornada bastant planera, a l’expectativa de catalitzadors provinents de l’altra banda de l’Atlàntic, que no van arribar degut a la pitjor davallada en les vendes minoristes en nou anys als Estats Units, mentre que les peticions dels subsidis d’atur s’han vist per sobre del que s’estimaven els analistes.
L’Eurostoxx-50 va tancar la jornada amb pèrdues supe­riors al mig punt percentual, per sota dels 3.200 punts, ja que ni l’IBEX-35, ni el DAX, ni el CAC i tampoc el FTSE MIB van contribuir positivament a concloure amb revaloracions. El selectiu espanyol segueix a l’espera dels anhelats 9.000 punts, tot i les pujades d’Indra, Siemens Gamesa o Amadeus, que van tancar amb revaloracions per sobre dels 2 punts percentuals.

Categories: General Tags: