Home > General > Els EUA aporten bones notícies macroeconòmiques

Els EUA aporten bones notícies macroeconòmiques

13/02/2019

El principi d’acord per no tornar a veure un shutdown a l’administració de Donald Trump, sumat a les notícies que es van filtrar sobre una possible reunió en ferm amb la Xina per evitar la nova imposició d’aranzels, va impulsar els inversors més arriscats a tornar a confiar en els mercats de renda variable global. Un dels sectors que es van veure més beneficiats va ser l’automobilístic, que l’any passat va corregir severament per la introducció de la normativa WLTP sobre emissions de diòxid de carboni i, a més, els aranzels que Donald Trump i el seu homòleg xinès van començar a afegir en aquest sector per tal de protegir les empreses d’automòbils autòctones. Pel que fa a les possibles reunions entre la Xina i els Estats Units, es preveu que es duguin a terme entre demà i el divendres amb Robert Lighthizer i Steve Mnuchin, secretari del Tresor, per la part americana, i el vicepresident xinès Liu He.
L’IBEX-35, el selectiu més important d’un dels nostres països veïns, es tornava a quedar a les portes dels 9.000 punts, amb l’ajuda d’empreses com ara CIE Automotive, del sector automobilístic, que es veien molt beneficiades per les possibles resolucions de les tensions comercials, com a mínim, a curt termini, entre les dues principals potències mundials.

Categories: General Tags: