Home > General > Quina ‘turca’!

Quina ‘turca’!

14/08/2018

Turca és una coneguda paraula de molts joves, i no tan joves, que segueixen les festes majors del país, parròquia a parròquia durant l’estiu. Ara fa uns dies que la paraula deixa de tenir una connotació festiva i passa a ser un tema de màxima seriositat econòmica. Els mercats europeus obrien la setmana amb grans caigudes que arribaven a superar el punt percentual, en els pitjors casos, a causa de la desplomada de la lira turca. La forta exposició de les companyies europees al país otomà ha estat el desencadenant de la situació venedora que ja va començar divendres passat. Finalment, els parquets de l’eurozona tancaven amb pèrdues, però menys pronunciades que a l’obertura, mentre que als EUA es beneficiaven de la inestabilitat borsària europea i obrien la sessió amb apujades, que tot i no ser gaire importants, mostraven la fortalesa de l’economia nord-americana. Per la seva banda, l’euro continuava perdent terreny i el canvi es va situar a 1,14 dòlars per euro.

Categories: General Tags: