Home > General > Un dia d’infart

Un dia d’infart

11/08/2018

Els EUA van ser de nou els protagonistes d’una jornada marcada per la forta depreciació de la lira turca causada per la imposició de nous aranzels, el doble dels ja existents, a l’acer i a l’alumini procedent de Turquia. A més, la inestabilitat política i econòmica que viu el país també han sigut els detonants que la moneda turca perdi més d’un 30% durant el 2018. Aquests fets van provocar que grans companyies europees, com BBVA, amb una forta exposició al país otomà, sofrissin fortes caigudes que rondaven el 5%. Els mercats d’arreu reaccionaven a la baixa però eren els europeus els que ho feien amb més força. L’euro també patia les conseqüències i el canvi se situava a 1,1420 dòlars per euro al tancament d’Europa.

Categories: General Tags: