Home > General > Les paraules de Yellen impulsen els mercats

Les paraules de Yellen impulsen els mercats

13/07/2017

La treva de jornades anteriors al mercat de divises es veia truncada per la nova onada baixista que assota el dòlar. En efecte, les vendes s’acceleraven a última hora del di-lluns i ahir a primera hora l’euro fregava els 1,15 dòlars per caure al llarg del dia i acabar la jornada per sobre d’1,14. Als Estats Units els mercats reaccionaven de manera positiva a les paraules de Yellen, que anticipava la continuació de les alces graduals del tipus d’interès, actualment en el rang d’entre l’1% i l’1,25%. Així, el Dow Jones registrava pujades superiors al 0,5% a l’inici de sessió i l’IBEX-35, impulsat per Wall Street, tancava amb un augment de l’1,1%. En l’àmbit europeu, Moody’s mostrava la preocupació pel Regne Unit i el Brexit. L’agència d’avaluació considera que la qualificació de crèdit del país podria ser degradada d’Aa1 actual (la segona més alta) en el cas que el govern britànic no aconseguís preservar l’accés al mercat únic de la UE.

Categories: General Tags: