Home > General > Jornada de consolidació

Jornada de consolidació

14/07/2017

Ahir, després de les fortes pujades del dimecres, les borses europees es prenien un respir per consolidar nivells. L’IBEX-35, en canvi, seguia amb una dinàmica positiva i despuntava amb augments que rondaven el punt percentual, consolidant d’aquesta manera els 10.600 punts. Pel que fa a l’or, a l’inici de la setmana el nivell dels 1.200 dòlars l’unça es posava en perill però, aprofitant la debilitat del dòlar (a prop de 0,9 per euro), es reforçava i pràcticament arribava als 1.225 a primera hora del matí. Més tard, al final del dia, queia per sota dels 1.220 dòlars. Per últim, la Comissió Europea proposava ahir treure Grècia del procediment per dèficit excessiu en reconèixer simbòlicament els seus anys de sacrificis per consolidar les finances públiques. Cal recordar que els comptes hel·lens han passat de registrar un dèficit del 15,1% l’any 2009 a un superàvit del 0,7% l’any 2016 (per sota del sostre del 3% de dèficit exigit per la UE).

Categories: General Tags: