Home > General > Les borses europees tanquen en vermell

Les borses europees tanquen en vermell

17/04/2024

Veronica Orihuela

Les principals borses europees tancaven clarament a la baixa, i va destacar el mal comportament de la borsa italiana i la borsa britànica. Les caigudes de l’Euro Stoxx se situaven pròximes a l’1,50%; els principals perjudicats de la jornada van ser el sector financer –que va caure de mitjana més d’un 2%–, el sector consum i el sector materials i industrials, en relatiu el sector de tecnologia i consum estable es van comportar millor, tot i que tots els sectors van tancar en vermell. 

La renda fixa va cotitzar a nivells màxims amb el context d’elevada incertesa geopolítica. El rendiment del T-Note va avançar novament fins al voltant del 4,65%, el nivell més alt des del novembre passat. La mateixa tendència s’ha vist en els bons governamentals europeus: el bo alemany a 10 anys va cotitzar a prop del 2,50%, i l’italià es va acostar al 4%.

Pel que fa als bancs centrals, ahir van destacar les declaracions de la presidenta Christine Lagarde, que va concedir una entrevista a la cadena americana CNBC en què va indicar que la institució podria reduir el preu del diner en la propera reunió, i va indicar que cal moderar la política monetària restrictiva, atès que l’IPC s’aproxima a l’objectiu del 2% a mitjà termini. Des de la Reserva Federal, el vicepresident Jefferson va reforçar la idea que la possibilitat que les baixades es produeixin aviat són reduïdes, perquè creu que per al procés d’estabilització dels preus al 2% encara hi ha feina a fer.

Avui destacarà la xifra global d’inflació de l’eurozona i la posterior compareixença de la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, prevista a les 18 hores d’Andorra, amb les borses europees tancades.

Categories: General Tags: