Home > General > El deflactor del consumidor americà sorprèn

El deflactor del consumidor americà sorprèn

01/03/2024

Wall Street obria clarament a l’alça després de conèixer les xifres del deflactor del consum, que indiquen que probablement la Reserva Federal haurà d’esperar més del previst per iniciar la primera retallada dels tipus.

Concretament, la dada de gener va avançar un 0,4% intermensual, va anar en línia amb les expectatives dels analistes, fet que suposaria una taxa anualitzada del 4,9%, que reafirma els comentaris dels diferents membres de la Reserva Federal que han indicat que per prendre la decisió d’abaixar els tipus encara queda un temps. Als Estats Units també es van conèixer les xifres de subsidi d’atur setmanal que repuntaven lleugerament fins als 215 mil des del 202 mil de la setmana anterior. Amés de les dades americanes, ahir també van destacar l’IPC d’Alemanya, d’Espanya i de França, preludi de la xifra de l’eurozona, que sabrem avui. Les dades conegudes ahir d’IPC europeus confirmaven la tendència de desacceleració de la inflació; França concretament se situava en 2,9% el febrer, cosa que va decebre els analistes. Espanya va caure fins al 2,8%, superant les estimacions, i Alemanya va sorprendre i va baixar fins al 2,5%. El punt negatiu a Europa va ser la baixada de les vendes minoristes alemanyes d’1,4%, que remarca el fre del consum.

Ahir també va destacar novament l’evolució del bitcoin, que va seguir amb la tendència optimista de les darreres setmanes i es va apropar als seus màxims de 69 mil dòlars vistos el novembre del 2021. Segueix beneficiant-se de l’aprovació de l’ETF de bitcoin al comptat a principis d’any, alhora que el halving de la criptodivisa s’espera que redueixi a la meitat els tokens que s’emeten amb mineria, que també provocarà reducció de l’oferta.

Categories: General Tags: