Home > General > Tots atents avui a la xifra del deflactor del consum americà

Tots atents avui a la xifra del deflactor del consum americà

29/02/2024

Els mercats Europeus tancaven ahir mixts. Wall Street va iniciar la jornada clarament a la baixa. Després de conèixer la primera revisió de la xifra del PIB dels Estats Units del quart trimestre del 2023, la dada es va situar en un 3,2%. Novament, el component del consum personal va mostrar fortalesa, es va revisar del 2,8% al 3%, és un dels principals motors de l’economia americana. El component que va fer rebaixar la xifra de la dada original de 3,3% previ va ser la baixada dels inventaris. Aquestes xifres mostren que el consum avança amb el suport del mercat laboral robust. Aquesta fortalesa provoca que les paraules de les darreres setmanes de membres de la Reserva Federal cobrin pes, i les probabilitats de rebaixes de tipus es redueixin. Avui el mercat estarà molt atent a la xifra del deflactor del consumidor americà, és una dada clau per la Reserva Federal, i per tant marcarà la tendència dels mercats financers, junt amb els comentaris dels diferents membres que parlin abans de la propera reunió de la FED. Un dels índexs més perjudicats ahir va ser l’IBEX, impactat per l’allau de resultats. Endesa va ser una de les perjudicades després de rebaixar un 70% el benefici per Qatar i per l’impost al sector. Per contra, Indra va elevar el seu benefici un 20%, gràcies a la seva divisió de defensa i el mercat el va celebrar. 

Ahir en el mercat de criptodivises va destacar per segona jornada consecutiva les fortes pujades del Bitcoin, la criptodivisa més gran per capitalització. Superava els nivells dels 60 mil dòlars per primer cop en més de dos anys. 

Categories: General Tags: