Home > General > Atents avui a l’IPC del Japó

Atents avui a l’IPC del Japó

27/02/2024

Els mercats europeus iniciaven la setmana amb dubtes i van tancar mixtos. Va destacar la caiguda de l’índex francès, el CAC 40, que va caure gairebé un 0,40%. En positiu van aconseguir tancar el DAX alemany i l’Ibex; va destacar el bon comportament del sector financer en aquest últim.

Aquesta setmana els indicadors d’IPC d’Europa i dels Estats Units recobren protagonisme; les primeres xifres es coneixeran avui amb la publicació del del Japó. La dada que marcarà l’evolució dels mercats serà la del deflactor subjacent del consum privat dels Estats Units, que es publicarà dijous. És una de les dades que més agraden als membres de la Reserva Federal i pot donar pistes de quines podrien ser les accions de la Fed en la propera reunió, que està prevista per a finals d’abril. Anirà acompanyat de la dada del PIB del quart trimestre del 2023: els analistes esperen que baixi fins al 3,3% des de quasi un 5% anterior. Des d’Europa haurem d’esperar a dijous per anar tenint xifres d’inflació, començant per Espanya i Alemanya, mentre que divendres sabrem la dada conjunta de l’eurozona, que s’espera que pugi fins al 2,5%, pròxim a la xifra desitjada pel Banc Central Europeu.

Ahir l’Organisme Mundial del Consum (OMC) va indicar que el comerç mundial està mostrant debilitat, després de la resiliència mostrada en la postpandèmia, a causa dels obstacles econòmics i la inclinació de les polítiques cap al proteccionisme. La directora general, Ngozi Okonjo-Iweala, va indicar que el creixement global més dèbil i les incerteses estan afectant l’activitat comercial. Creu que amb probabilitat els volums del 2023 no han arribat a complir amb les expectatives projectades per l’organisme, que eren del 0,8%. També va dir que les expectatives d’un 3,3% per al 2024 les trobava massa optimistes.

Categories: General Tags: