Home > General > El Japó lidera les pujades anuals

El Japó lidera les pujades anuals

24/02/2024

Ahir la borsa europea obria moderant les pujades viscudes el dijous, tot i els inputs positius que arribaven des d’Àsia. La borsa xinesa enllaça nou jornades consecutives amb guanys. Així el CSI 300 recupera el verd de l’any pujant quasi un 2%. Per contra, el Hang Seng encara es manté en terreny negatiu. El clar guanyador de l’any és la borsa japonesa, que puja de l’any més d’un 15%.

Durant el dia van destacar les dades de confiança empresarial d’Alemanya, que va decebre novament i es van situar en 85,5 punts. Es van publicar xifres positives del sector serveis, però la tendència de la indústria i la construcció residencial segueix preocupant perquè continua caient. Ahir també es va conèixer la xifra del producte interior brut del país germànic, que va confirmar la retrocessió d’un 0,3% entre octubre i desembre en comparació amb el trimestre anterior. Alemanya va finalitzar l’any en terreny negatiu, el descens de la inversió va tenir un efecte moderador sobre l’activitat econòmica i mentrestant el consum va augmentar lleugerament. 

Durant la setmana va haver-hi comentaris de diferents membres de bancs centrals que mostraven cautela als mercats. Des de la Reserva Federal a finals de setmana destacaven els comentaris de P. Jefferson, que es va mostrar a favor de retallar cap a finals d’any i va advertir sobre els riscos de fer-ho massa d’hora. D’altra banda, el president de la Fed de Filadèlfia, Patrick Harker, ha repetit el missatge del seu homòleg, que no hi haurien baixades de tipus al març. 

Categories: General Tags: