Home > General > Els preus del petroli tornen a escalar

Els preus del petroli tornen a escalar

01/06/2022

El protagonista d’ahir va ser el petroli, amb els preus a l’alça, tant del cru WTI com del Brent, arribant als 120 dòlars per barril després que els líders de la Unió Europea hagin arribat a un acord respecte a la decisió d’embargar parcialment el petroli rus. Després de l’oposició d’Hongria a la decisió de la Unió Europea, s’ha decidit que l’embargament del cru s’apliqui exclusivament al procedent per via marítima, amb l’excepció d’aquell que entra per l’oleoducte Druzhba, l’única via d’aprovisionament per a països europeus que no tenen sortida al mar, que són Hongria, la República Txeca i Eslovàquia. Cal recordar que des que ha començat la guerra la Unió Europea ha pagat més de 32.000 milions d’euros a Rússia per la seva energia. En aquest context, Rússia anunciava que tallava el subministrament de gas als Països Baixos, un gas que representa el 15% del consum total anual del país. Gazprom, ja ha retallat el subministrament a Polònia, Bulgària i Finlàndia per tal de negar-se a pagar en la divisa russa i Dinamarca es prepara per sumar-se en breu a aquesta llista amb retallada de subministrament de gas rus.
L’Índia, tercer importador de petroli més gran del món, ha augmentat les seves importacions de petroli de Rússia de manera constant des que el 24 de febrer Rússia va atacar Ucraïna.
Per la seva banda, la Xina ha augmentat les seves compres de petroli de Rússia a preus reduïts.

Categories: General Tags: