Home > General > Caigudes generalitzades als principals índex borsaris

Caigudes generalitzades als principals índex borsaris

02/06/2022

Dia de més a menys. Els principals mercats van obrir a l’alça, animats per la bona ratxa que estaven començant a encadenar els mercats i amb una lleugera esperança que les correccions d’aquest any hagin tocat fons i el mercat alcista es converteixi en un fet. Però ahir van rebre una galleda d´aigua freda en veure que, després que els mercats dels Estats Units obrissin en verd, a poc a poc els ànims van anar minvant fins que el vermell era generalitzat tant a Europa com a Amèrica. La preocupació per la inflació era el principal motiu d’aquest canvi de signe i color. Els preus del petroli i la incertesa en el sector energètic eren també un punt de preocupació important. La publicació de la dada de la caiguda de gairebé mig milió a l’abril en ofertes de llocs de feina als Estats Units no era ben acollida pels inversors. Tot i això, la dada sobre l’activitat de les fàbriques, que ofereix senyals sobre la fortalesa de l’economia nord-americana, es va situar per sobre de les estimacions, mostrant que el sector manufacturer creixia més ràpid del que s’esperava. Per últim, la publicació dels comptes de la companyia de software Salesforce, elevant la seva projecció de guanys, havia caigut bé i impulsava el Nasdaq amunt, tot i que aquesta eufòria va durar poc.

Categories: General Tags: