Home > General > Les accions recuperen, amb la desacceleració del PIB dels Estats Units ja descomptada

Les accions recuperen, amb la desacceleració del PIB dels Estats Units ja descomptada

27/05/2022

La renda variable es va continuar recuperant amb força optimisme en la sessió d’ahir, presentant guanys de major magnitud que dimecres. L’Euro Stoxx-50 va tancar en 3.740 punts, avançant un 2,54%, mentre que Wall Street cotitzava amb alces de prop del 2%. El Nasdaq de tecnològiques, que és l’índex que més volatilitat està patint aquest any, va ser el més beneficiat, ja que presentava un augment del 2,70% en horari de tancament europeu.
La temporada de resultats del primer trimestre, que ja és propera a la seva finalització, ahir ens deixava xifres de gegants xinesos com Alibaba i Baidu, i també d’empreses estatunidenques com Costco, Medtronic i Dollar General.
Pel que fa a l’agenda macroeconòmica, la dada més rellevant va ser la del PIB trimestral dels Estats Units. L’economia americana va decréixer un 1,5% en el període quan s’esperava una davallada dues dècimes inferior, posant en relleu la desacceleració de la recuperació degut a l’empitjorament de l’entorn macroeconòmic i geopolític.
També vam saber que Vladímir Putin va tenir una conversa amb Mario Draghi en la qual va declarar que estaria disposat a portar a terme accions per alleugerir la crisi alimentària que ha provocat el conflicte a Ucraïna si Occident eliminava les sancions contra Rússia.
D’altra banda, el president rus també va afirmar que en alguns casos la fugida d’empreses internacionals era positiu per a la seva economia ja que deixa espai perquè empreses nacionals puguin cobrir la demanda.

Categories: General Tags: