Home > General > Final de setmana en calma per a la renda variable

Final de setmana en calma per a la renda variable

28/05/2022

Els mercats financers van donar per acabada la setmana en to positiu animats pels primers senyals de desacceleració de la inflació i la fortalesa de la despesa dels consumidors estatunidencs. Aquest fet en conjunt va alleugerir el temor a la recessió i apropava més l’escenari al terme de soft landing, que és el que els agents econòmics esperem en un context d’alta inflació i alça de tipus d’interès: una desacceleració molt progressiva que no aturi la recuperació que vam iniciar després de la pandèmia i un descens de la inflació fins a nivells més adequats.
Entrant en detall, l’Euro Stoxx-50 va pujar un 1,86% acabant la setmana per sobre dels 3.800 punts, mentre que l’S&P-500 americà cotitzava un 1,77% amunt en horari de tancament europeu. Tanmateix, l’avenç més important el presentava el Nasdaq amb una alça del 2,50%.
Quant a les negociacions de la UE per acordar la magnitud i forma de les sancions al petroli rus, vam conèixer que s’està valorant diferenciar el cru que s’importa a través d’oleoductes de la resta, eximint de les sancions els primers. L’objectiu és facilitar el recolzament per a països com Hongria, amb alta dependència del petroli rus i sense sortida al mar.
Pel que fa als resultats empresarials, els principals noms del dia van ser Pinduoduo, Biomerieux i Colonial. Per últim, l’eurodòlar cotitzava estable per sobre d’1,07 després d’una setmana d’apreciació de l’euro.

Categories: General Tags: