Home > General > La inflació europea no afluixa

La inflació europea no afluixa

03/02/2022

Els mercats europeus van tancar la sessió majoritàriament en verd però sense alces remarcables, amb l’excepció de l’índex referent del Regne Unit, el FTSE-100, que va liderar la sessió del vell continent sumant un 0,60%. La sessió europea va comptar amb diverses publicacions econòmiques. En primer lloc, a Espanya es va compartir la dada de variació dels aturats, la qual va sorprendre els analistes amb una lectura de 17,2K quan es preveia una baixada de -50,7K.
També es va conèixer l’IPC a la zona euro del mes de gener, que va presentar un altre resultat inesperat augmentant fins al 5,1% des del 5% precedent. Aquest esdeveniment va empènyer el rendiment del deute alemany a 10 anys al 0,04%.
Les principals borses de Wall Street cotitzaven en terreny mixt, sent l’S&P-500 el que liderava els guanys amb un increment del 0,32%. El Nasdaq obtenia unes pèrdues de prop de l’1,40% tot i els espectaculars resultats del quart trimestre del 2021 del gegant Alphabet (més conegut com Google), que feien repuntar l’acció gairebé un 8%.
En l’agenda macroeconòmica dels Estats Units destaquem el canvi laboral no agrícola ADP, el qual va patir una caiguda substancial de 301K versus l’augment pronosticat de 207K. També la publicació dels inventaris de petroli de l’AIE, que un cop més es van reduir més del previst, mantenint la cotització del cru a prop de 90 dòlars per barril.
Per últim, la dada d’inflació europea enfortia l’euro respecte al dòlar, situant el tipus de canvi en 1,1295.

Categories: General Tags: