Home > General > Política monetària menys acomodatícia del BCE

Política monetària menys acomodatícia del BCE

04/02/2022

En la reunió d’ahir del BCE Lagarde va confirmar que el programa de compres d’emergència per la pandèmia (PEPP) s’acabaria el mes de març, i tot i que va reconèixer la problemàtica de la inflació, va continuar mantenint un biaix acomodatici. Tanmateix, l’eurodòlar va presentar un fort repunt de més de l’1%, situant el tipus de canvi en 1,1425, i el Bund alemany se situava clarament en positiu al 0,13%. D’altra banda, el Banc d’Anglaterra va decidir incrementar els tipus d’interès del 0,25% al 0,50%, continuant el seu camí d’enduriment de la política monetària.
La notícia empresarial més destacada del dia van ser els resultats de Meta, matriu de Facebook, la qual va decebre àmpliament els inversors en les seves previsions, traslladant-se a una caiguda de la seva cotització de més del 25% en horari de tancament europeu. El contagi a la resta de tecnològiques no es va fer esperar, fent caure el Nasdaq més d’un 2% i arrossegant valors com Amazon, que queia un 7% quan estava a punt de rendir comptes sobre el quart trimestre del 2021.
En el terreny macroeconòmic es van publicar les lectures dels PMI compost i de serveis de la zona euro, Alemanya, Espanya, Itàlia, França i el Regne Unit, sent aquest últim l’únic país a superar àmpliament les expectatives del consens. Als Estats Units, el PMI no manufacturer de l’ISM va retrocedir a 59,9, menys del pronosticat pels analistes, i les peticions de subsidi d’atur van baixar a 238K des de les 261K de l’anterior lectura.

Categories: General Tags: