Home > General > Inflació americana en línia amb el que s’esperava

Inflació americana en línia amb el que s’esperava

11/12/2021

Divendres va començar amb les borses asiàtiques tancant a la baixa, els índexs Nikkei de Japó i Hang Seng de Hong Kong van ser els principals afectats, amb una davallada d’entorn un punt percentual.
Al Regne Unit les febles dades de creixement del PIB van posar en dubte el possible enduriment en el curt termini de la política monetària, ja que a nivell interanual l’indicador va augmentar un 4,6% quan s’esperava un 6,6%, desaccelerant també des de l’anterior lectura de 5,3%. La producció industrial del país també va decebre en retrocedir  un 0,6%, cosa que empitjorava la dada anterior en dos dècimes.
La compareixença més destacable del dia va ser la de Christine Lagarde del Banc Central Europeu, tot i que més veus de la institució també van fer declaracions, com Panetta, McCaul i Elderson.
En quant a les borses europees, cotitzaven en to pessimista però sense grans variacions. La referència EuroStoxx 50 es movia entorn els 4.200 punts.
Als Estats Units la dada que va acaparar tota l’atenció dels inversors va ser la inflació, que en termes interanuals va marcar la impressionant xifra de 6,8%, continuant repuntant des de l’anterior lectura. L’IPC subjacent, que no té en compte l’efecte dels preus de l’energia i els aliments frescos, es va situar en el 4,9%. Ambdós indicadors es van situar en línia amb el pronosticat pels analistes.
Els resultats sense sorpreses van impulsar moderadament les borses americanes, on l’S&P 500 se situava entorn els 4.700 punts.
Per últim, l’EUROUSD continuava mantenint-se per sota de l’1,13.

Categories: General Tags: