Home > General > Una demostració més de la fortalesa del mercat laboral estatunidenc

Una demostració més de la fortalesa del mercat laboral estatunidenc

10/12/2021

Els mercats asiàtics de renda variable van tancar dijous majoritàriament en verd, a excepció del japonès, on el Nikkei va caure un 0,47%. La publicació de l’IPC de la Xina va resultar en un 2,3% quan el consens preveia un 2,5%, però l’IPP es va situar en el 12,90%, superant en 8 dècimes les previsions. D’altra banda, la immobiliària xinesa Evergrande va declarar el seu primer impagament formal, cosa que confirma els temors que fa uns mesos van sacsejar els mercats.
Al continent europeu dominava el vermell, on va tancar la referència EuroStoxx 50 un 0,59% avall. A més, cal destacar la multa antimonopoli que Itàlia va imposar al gegant del comerç electrònic Amazon d’un import de 1.300 milions d’euros.
Als Estats Units les borses també corregien en horari de tancament europeu, i els principals damnificats van ser el Russell 2000 i el Nasdaq. El to negatiu contrastava amb la publicació de l’evolució de les noves peticions de subsidi d’atur, que van marcar un nou mínim (no vist des del finals dels anys 60) en 184 K, disminuint des de l’anterior lectura 227 K i quedant per sota del pronòstic de 215 K. La dada donava ales i més pes a l’ala més hawkish de la Reserva Federal, que es prepara per accelerar la retirada d’estímuls a l’economia en els propers mesos.
Per últim, cal destacar un brusc moviment del parell EURUSD cap a una apreciació del bitllet verd que situava el tipus de canvi en 1,1285.

Categories: General Tags: