Home > General > Torna l’apetit pel risc amb el retrocés de Delta

Torna l’apetit pel risc amb el retrocés de Delta

25/08/2021

Els mercats europeus van finalitzar en to mixt a la sessió de dimarts. Entre els principals selectius, l’EuroStoxx 50 va acabar pràcticament pla, mentre el DAX va guanyar un 0,33%  ajudat per la publicació del PIB trimestral del país que va apuntar a un creixement del 1,6%, que en termes interanuals va suposar una variació del 9,8%. Als Estats Units i al continent asiàtic les borses van cotitzar amb l’optimisme gràcies a la millora de la situació de la pandèmia, amb el gradual retrocés de la variant Delta i l’aprovació total de la vacuna de Pzifer-BioNTech per part de la FDA. També  va ajudar que la vacuna de reforç que s’està aplicant a Israel s’està mostrant efectiva contra l’esmentada soca. Un altre factor que va contribuir positivament va ser la millora en el sentiment envers les empreses tecnològiques xineses, on per exemple Alibaba es va disparar més d’un 6%. En horari de tancament europeu el S&P 500 incrementava un 0,13% mentre el Nasdaq un 0,36%, tocant ambdós selectius màxims històrics.  Entre les referències macroeconòmiques vam conèixer l’evolució de les vendes d’habitatges nous en el mes de juliol a Estats Units, la xifra va créixer per sobre de les expectatives indicant cert dinamisme en el sector. Per acabar, el petroli repuntava en gairebé un 3%, cotitzant el Brent a 70 dòlars/barril i el WTI a 67 dólars/barril, mentre el dòlar va continuar depreciant-se i va situar l’encreuament respecte a l’euro a 1,1745.

Categories: General Tags: